Alimentatia si sanatatea orala

 

Un stil de viata sanatos inseamna sa ii asiguri organismului tau toate vitaminele si mineralele necesare functionarii corecte a tuturor functiilor. Cavitatea bucala este, de asemenea, un element important in mentinerea sanatatii, studiile aratand ca cei cu o sanatate orala precara sunt mai predispusi sa contacteze afectiuni grave, inclusiv boli de inima, obezitate, accidente vasculare cerebrale si chiar cancer.

Dietele Diet to Go sunt concepute in asa fel incat organismul tau sa primeasca toate vitaminele si mineralele esentiale organismului, inclusiv cele necesare pentru prevenirea afectiunilor prin intermediul cavitatii bucale.

Iata cateva elemente importante daca doresti sa fii precaut si sa previi afectiunile aparute din cauza unei sanatati orale precare:

- Calciul – ajuta la mentinerea sanatatii oaselor in general, dar si a smaltului dintilor.

Dieta Ovo-Lacto-Vegetariana, pe care o poti consulta aici, este bogata in alimente cu continut de calciu, precum ouale si lactate.

- Vitamina D – lucreaza in tandem cu Calciul ajutand organismul sa absoarba mineralele esentiale. Ciupercile, somonul, galbenusul de ou sunt alimente bogate in Vitamina D si le regasesti in meniurile Diet to Go.

- Vitamina B – asociata de cele mai multe ori cu procesul de eliberare a energiei din organism ajuta si la mentinerea sanatatii pielii si a sistemului imunitar. O cavitate bucala sanatoasa, curata, nu permite virusurilor sa ajunga in stomac si sa declanseze afectiuni. Aceasta vitamina este preluata in cea mai mare parte din produse animale.

Cei care aleg dieta vegetariana trebuie sa se gandeasca cu precadere la complexul de Vitamine B. Diet to Go inglobeaza in cadrul Dietei Vegetariene de Post legume verzi si migdale, surse de vitamina B la randul lor.

Nu in ultimul rand, periajul dentar este obligatoriu in fiecare zi.